Съдействие за кредит при покупка на имот

Покупката на жилище с банков кредит е сериозна стъпка в живота на всеки от нас която ни обвързва за доста дълъг период но, ако не разполагате с достатъчно средства да заплатите изцяло Вашия нов дом, то може да обмислите възможностите за банково кредитиране. В този случай първото нещо, което трябва да направите, е да разберете дали продавача е склонен да продаде имота си чрез  финансиране с банков кредит. Нашият съвет към Вас е при избор на имот задължително да се запознаете предварително със структурата за закупуване на жилище чрез банков кредит. Така ще можете да изберете най-подходящата схема за разпределение на Вашия бюджет, както и да обмислите необходимостта от кредит и неговия размер.

Винаги възникавaт въпроси относно всички процедури по отпускането на кредита и какво трябва да се изиска от продавача, както и таксите които човек не може да изчисли –  такса за обслужване (еднократна фиксирана, еднократна като процент от кредита, годишни, месечни), лихвени проценти (фиксирани, плаващи, фиксирани само за определен период). В случай че, новопридобитият имот служи за обезпечение по кредита, важен момент който трябва да проверите и договорите е готовността на продавача да получи парите си от кредитната институция след изповядване на сделката и вписване на първа по ред ипотека в полза на банката. Ако избрания от Вас имот е в строеж, то трябва да знаете, че някои банки отпускат кредит на етап груб строеж на сградата Акт 14, а други  на етап Акт 16, с други думи – до завършване на обекта и въвеждането му в експлоатация. Предварителният договор, капарото по него и срока за плащане също са пряко свързани с получаването на кредита. С цел икономия на време и средства, препоръчваме  да получите  предварително одобрение за отпускане на кредит  към момента на кандидатстване в случай че, няма промяна на обстоятелствата кредитът ще Ви бъде отпуснат. Трябва да предвидите достатъчно време за подготовка на документи, които да представите пред банката при кандидатстване за кредит.

Необходими документи за кандидатстване за кредит:

 • искане за  ипотечен кредит (Образец)
 • документ за месечно трудово възнаграждение
 • странични декларирани доходи
 • нотариален акт на имота
 • предварителен договор за покупко-продажба,
 • удостоверение за данъчна оценка
 • удостоверение за семейно положение
 • удостоверение за наличие или липса на задължения
 • други документи по преценка на банката

Ние ще Ви съдействаме относно необходимата документация за кредит изисквана от кредитоискателя и продавача на имота.

За правилното разпределение на Вашия бюджет, трябва да имате предвид размера на данъците и таксите, дължими в деня на изповядване на сделката за покупко-продажба пред нотариус, прехвърляне на собствеността и влизане във владение.

 • местни данъци
 • такса за вписване към АВ
 • нотариална такса
 • комисионни

За да осигурим максимално добро обслужване на своите клиенти ние работим с водещи банки в жилищното кредитиране,  с което можем да Ви осигурим директна среща с кредитен консултант в нашия офис, който ще Ви помогне да направите правилния избор – оптимално решение за Вашите нужди и възможности.

За покупка на недвижим имот с ипотечен кредит, моля разгледайте условията, които предлагат банките с които работим:

3_196 (1)
dsk2 (3)
DBank (1)

ЩЕ ИЗВЪРВИМ ЗАЕДНО ЦЕЛИЯ ПРОЦЕС ОТ НАЧАЛОТО ДО КРАЯ

Compare listings

Compare